РЕКОМЕНДАЦІЯ ДО ЧИТАННЯ № 3 Твори Роальда Дала


😄Англійського письменника Роальда Дала вважають літературним батьком Джоан Ролінг, АВТОРКИ "ГАРРІ ПОТТЕРА".
 Дядько Дал подобається мені тому, що він завжди на стороні дітей!
Так, так, дорослі у його творах - це часто побіжні персонажі, які тим чи іншим чином увиразнюють образ дитини, при цьому самі лишаються на переферії у своїй жорстокості чи зарозумілості. 
Дитячий образ, у свою чергу, зовсім не повчаючий, не догматичний і не моралізаторський, а близький кожній дитині за своєю суттю.
Роальд Дал - це дитячий письменник, який вибудував цілу систему зрозумілих дітям асоціацій, можливо, саме тому його твори безсмертні і улюблені 
П. С. Хто зі мною на шоколадну фабрику?
                                                                            "ВІДЬМИ" Р. ДАЛА
Чому я б не радила читати "Відьом" маленьким діткам.




У своєму недавньому пості я писала, що Роальд Дал завжди на стороні дітей. Це виявляється і в дуже тонкому знанні дитячої психології - він пише нашими напівзабутими страхами і хвилюваннями про бабаїв і тих же відьом.
Його відьми не гіперболізовані смішні-страшні жіночки на мітлах. Його Відьми - це звичайні жінки, але свою незвичайність вони уміло ховають. А правда така: лисі, із кігтями, великими ніздрями, якими вони занюхують дітей, і без пальців ніг. Що вже казати, що всі ці незручності бісять їх ще більше аніж діти?
Написано таки лячно, а з позиції мого малого племінника й поготів. Але ! Є діти, яких сам чорт не налякає, то може це й для них😁
А взагалі як крутий диттриллер років із 9-10 ідеально, як на мою скромну думку.
***




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Гра у радість за версією 5 класу (Е. Портер"Полліанна")